(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Z učenci 1. a razreda  smo se prijavili na  nagradni natečaj 2017/2018: Kreativno ustvarjanje iz kartonske embalaže za mleko in sokove (KEMS).

Odločili smo se za dva izdelka.

Ker  učenci zelo radi gledajo risanko Spuži kvadratnik, smo se odločili, da si izdelamo lutko »SPUŽI« iz odpadne KEMS embalaže. Učencem sva najprej pokazali,  kako očistimo embalažo. Učiteljica Silvica je skuhala lepilo iz moke in vode. S papirnatimi brisačkami smo najprej embalažo oblepili, nekaj dni se je sušila. Nato so učenci svoje lutke poslikali s tempera barvami. Lutki smo dodali še roke in noge. Z lutkami so se učenci igrali in krepili medsebojne odnose in prijateljstvo.

Za lačne ptice smo Iz odpadne KEMS embalaže izdelali preproste ptičje krmilnice. Učenci so najprej očistili KEMS embalažo. Nato smo ptičjim krmilnicam izrezali vrata, da bodo ptice lahko prišle do semen. Vsak si je svojo krmilnico po svoje okrasil z različnimi okraski, ki jih je sam izrezal.  V krmilnice smo natrosili semena. Nekaj krmilnic smo obesili pred učilnico in na bližnjo smrečico, ostale so si učenci odnesli domov.  Otroci so se naučili, da moramo pozimi pomagati živalim, da lažje preživijo. Spoznali so, da lahko odpadno embalažo koristno uporabimo. Pri delu so se zabavali in kreativno ustvarjali.

Učiteljici Silvica Mesiček Schmid in Brigita Krmpotič

Fotografije ustvarjanja ptičjih krmilnic:

no images were found

Fotografije ustvarjanja spužija:

no images were found

 

Dostopnost