(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Tako kot vsako leto se učenci 8. in 9. razredov pomerijo v poznavanju različnih področij v biologiji. Letošnja tema so bile ribe slovenskih celinskih voda. Učenci so spoznavali morfološko zgradbo rib, razvoj, življenjska okolja rib, prilagoditve na okolje, ogroženost ter 11 posameznih vrst in njihovih značilnosti. Na šolske tekmovanju je sodelovalo 23 učenk in učencev. 12 jih je osvojilo bronasto Proteusovo priznanje, od tega se jih je 11 uvrstilo na državno tekmovanje, ki je potekalo v Mariboru. Učenci so se med pripravami na državno tekmovanje urili tudi v praktičnem delu seciranja rib.

V veseli december je tako 11 učencev vstopilo tekmovalno. S svojim znanjem so si priborili 6 srebrnih Proteusovih priznanj. Učenci so ponovno pokazali veliko znanja, tudi tisti, ki so tokrat ostali brez priznanj. Že z uvrstitvijo na državno tekmovanje so pokazali, da imajo v sebi potencial, ki ga je treba razvijati naprej.

Dobitniki srebrnega Proteusovega priznanja so:

Domen Trontelj, 9. B

Ana Zorin, 9. A

Ema Čokl, 9. D

Gašper Strašek, 9. B

Mojca Drame, 9. D

Jakob Rihter, 8. C

Čestitke vsem sodelujočim in uspešno uporabo pridobljenega znanja v vsakdanjem življenju želim mentorica Marjeta Dečman Iglič.

Slike praktičnega dela med pripravami na državno tekmovanje:

no images were found

 

 

 

 

Dostopnost