(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Tudi letos je DPM OŠ Šmarje pri Jelšah organiziral že nekaj aktivnosti za naše učence. Nekaj smo jih že izvedli, še kar nekaj jesenskih dogodivščin pa je pred nami, če nam bo le vreme dopuščalo. Nekaj misli in utrinkov preteklih dogodkov je zbrala in zapisala Ana Rebernak, učenka 3.b.

V četrtek, 21. 9., smo šli na pohod po slatinskih gričih. Po pouku nas je avtobus odpeljal v Rogaško Slatino. Pot je bila lepa, ker smo skozi okno opazovali naravo. Nato nas je avtobus odložil pri bližnjem gostišču. Pot smo nadaljevali po hribu navzgor do izvira zdravilne vode Donat, kjer smo se na ustavili in jo tudi probali. Nadaljevali smo pohod do palčkovih hišic, kjer smo imeli postojanke. Tam smo malicali in se okrepčali. Na koncu so nas učiteljice peljale na sladoled. Ko smo se vračali proti šoli, smo videli mavrico.

V soboto smo šli na Pikin festival. Zjutraj nas je pred šolo prišel iskat avtobus in nas odpeljal v Velenje. Na avtobusu se nismo dolgočasili, ker smo skozi okno opazovali naravo. Ko smo prišli, je voznik parkiral in smo odšli na igrala in pomalicat. Nato smo šli v belo dvorano, kjer smo ustvarjali različne izdelke in v kmečko hišo, v kateri smo spoznavali, kako so včasih obdelovali zemljo in pridelke. Zatem smo se sprehodili mimo intervencijskih vozil ter odšli na Pikin bazar, kjer smo si lahko kupili spominke. Na koncu smo se še posladkali s sladoledom.

Dostopnost