(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Skrb zase in hkrati tudi za čisto okolje so učenci skupaj s člani SPV, člani kolesarske sekcije Šmarje pri Jelšah obeležili v tednu mobilnosti (18. 9.–22. 9. 2017). Staknili smo glave, izrazili želje, ideje, pobude in tako skupaj z učenci snovali delavnice, ki smo jih tudi aktivno izvedli. Na podružnici Sveti Štefan smo v ponedeljek postavili kolesarski poligon, kjer so učenci v času podaljšanega bivanja lahko rolali, kolesarili, vijugali med stožci s skiroji in kotalkami. Naš skupno preživet čas na svežem zraku nam je dal motivacijo za pogostejšo uporabo eko mobilnih sredstev tudi doma.

V naslednjih dneh smo na šoli gostili tudi knjižničarko Tanjo Jurjec, ki nam je ob pravljici Miha gre prvič okrog sveta razložila kar nekaj, za nas do sedaj nepoznanih besed. Po pravljici smo iz jabolk, banan in grozdja izdelali sadne avtomobile, nato pa jih kot zdravo malico tudi pojedli. V sredo smo se po dolgih deževnih dneh odločili pozdraviti prve sončne žarke in odšli na raziskovalni sprehod v gozd in na travnik. Ker pa imamo s tem letom zares dobro urejeno kolesarsko infrastrukturo med občinami Šmarje, Podčetrtek in Rogaška Slatina, smo za učence šestih razredov pripravili dvodnevno kolesarjenje. V četrtek smo kolesarili od OŠ Šmarje pri Jelšah do Podčetrtka in nazaj. Vmes smo naredili krajši postanek, si privoščili sladoled in z dobro voljo pregnali nevihtni oblak. Naslednji dan pa nas je pot zanesla ob Vonarskem jezeru do Rogaške Slatine. Na Jurječevi domačiji nam je knjižničarka Tanja prijazno razkazala slamnato hišo, repnico in stare kmetijske stroje, ki danes že žal tonejo v pozabo. Pot se je tako nadaljevala do Balinčka in znova nazaj do šole. Z dobro voljo smo tako pregnali slabo vreme in nekaj površinskih prask.

Dosegli smo skupen namen, saj smo aktivno preživeli čas v naravi ob gibanju, z motiviranimi učenci, ki si še v bodoče želijo tovrstnih delavnic. “Bodi mobilen, treniraj dušo in telo ter ohrani čisto naravo.”

Vanja Užmah

no images were found

 

Dostopnost