(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

“Projekt Eko-paket spodbuja pravilno ravnanje z odpadno kartonsko embalažo za mleko in sokove (KEMS oziroma odpadna embalaža Tetra Pak), še posebej med mladimi, njihovimi učitelji ter starši. S pravilnim zlaganjem, ločenim zbiranjem in odlaganjem odpadne KEMS v rumeni zabojnik ali rumeno vrečo za odpadno embalažo ali odpadno plastiko omogočimo njeno recikliranje in ponovno uporabo sekundarnih surovin za izdelavo novih izdelkov. Tako ohranjamo številne naravne vire, še posebej les.”

Projekta smo se lotili v dveh delih, v jesenskem in spomladanskem. Obakrat so bili nagrajeni učenci I. triade. V jesenskem delu so dosegli 2. mesto, v spomladanskem pa 3. mesto. Marca so bili povabljeni na podelitev nagrad, ki je potekala v Celju, na sejmu Altermed.


I. TRIADA – Športni pripomočki

     TEK ČEZ OVIRE

     

     

ZAMAŠKOMET – metanje zamaška v cilj

     

     

II. TRIADA – 4. RAZRED – Didaktične igre

    ABECEDNA POŠAST                                          EKO SMETARČKI

     

                              

                                 MATEMATIČNA POŠAST (utrjevanje poštevanke,…)

      


SPOMLADANSKI DEL:

I. TRIADA – gozd, življenje v gozdu, živali v gozdu

     

     

3. IN 4. RAZRED – Svetovne znamenitosti

TOWER BRIDGE– Tower Bridge je dvižni most čez reko Temzo v Londonu. Stoji zraven znamenite trdnjave Tower of London, po kateri nosi svoje ime. (Žiga Jazbinšek, Veronika Štancer, Tit Kleh Planko, Klara Artiček, Julijan Štancer)

     

   

SIDNEY OPERA HOUSE – se nahaja v Sydneyju, zvezni državi Novi Južni Wales (New South Wales) v Avstraliji in je ena izmed najlepših in najznamenitejših zgradb iz 20. stoletja. Postavljena je na Bennelong Point v Sydneyjskem pristanišču. (Filip Ogrizek, Darja Čujež, Sara Doberšek, Glorija Mužerlin, Julija Jazbec, Larisa Ratajc)

     

     

   

 

Dostopnost