(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na deževni torek, 16. februarja, so pevci OŠ Šmarje in vseh podružničnih šol s petjem risali sonce. V skupnem prostoru naše šole so številni poslušalci, predvsem tisti zvesti – mamice, očki, bratci, sestrice in stari starši, prisluhnili kar dvajsetim melodijam. 

Uvodoma smo prisluhnili učencem Ansambelske igre. Pod mentorstvom Marte Žgajner so se predstavili s skladbicama Šaljivka in Serenada.

Ansambelska igra

Nato sta voditeljici Eva in Manca na oder povabili najmlajše pevce, učence prvih razredov. Učiteljica Helena Rančigaj jih je naučila že precej pesmic, ob katerih radi zaigrajo še na Orffova glasbila. Za ta nastop so izbrali pesmici Hi, konjiček in Tiki tik tak ter ju zapeli ob spremljavi kitare (Martina Rančigaj) in ksilofona (Urša Ketiš).

Voditeljici

Glasbene urice

 

 

 

 

Sledila je Bratovščina sinjega galeba. Ne, pravzaprav so prišli Robotki! Pesmici so ob spremljavi klavirja (Kaja Bicskey) opevali pevci iz Šentvida. Ponosna na njihov nastop je bila tudi njihova zborovodkinja Marta Koprivc.

OPZ Šentvid

S pesmicama Kresniček ter Duet mravlje in kresnička so se predstavili pevci iz Kristan Vrha. Ko je njihova zborovodkinja Anja Vrbek nakazala znak za začetek še pianistu Erminu Tkalcu, smo lahkotno vstopili v svet živali.

OPZ Kristan Vrh

Z radoživima pesmicama Cici himna in Moj megazaver so nastopili otroci iz Mestinja in Sladke Gore. Srečo in veselje sta z njimi na odru delili učiteljica Marija Šilec in pianistka Kaja Bicskey.

OPZ Mestinje in Sladka Gora

“Nikoli slabe volje, vedno nasmejan, hodi skoz’ življenje, lažji bo tvoj dan …” so verzi, ki si jih lahko zapoje prav vsak, vsak dan. Pesmici Nikoli slabe volje in Stonoga so za nas prepevali učenci zborčka Sveti Štefan. Razigranim pesmicam je dirigirala Silva Ketiš, za klavir pa je sedla Urša Ketiš.

OPZ Sveti Štefan

Prireditev se je počasi bližala h koncu in postajali smo … lačni. No, to se je pravzaprav zgodilo zaradi pesmice o čokoladi. Kasneje pa so nasmejani otroci zborčka Šmarje zapeli še o dveh dišečih prestah, ki jih je botrica lisica skrivala v košari. Ob spremljavi Kaje Bicskey so pod vodstvom učiteljice Tjaše Šuc zapeli pesmici z naslovom Čokolada in Šla je botrica lisica.

OPZ Šmarje

Kaj počneta Naš sosed in Lovec Luka najbolj vedo pevci zborčka iz Zibike. Pod mentorstvom Helene Rančigaj in klavirski spremljavi Urše Ketiš so zapeli in zaigrali.

OPZ Zibika

Mladinski pevski zbor je z venčkom svatovskih pesmi iz Istre v nas (no, v tistih, ki se teh časov še spominjamo) vzbudil spomine na vasovanje. Kako pomembna je glasba, pa so nam predstavili ob spremljavi kitare (Manca Schmid). Svatovske pesmi iz Istre in Glasba-jezik sveta je naše mladince v triglasni izvedbi naučila zapeti zborovodkinja Marta Žgajner.

MPZ Šmarje

Ne, ni še konec! Potrebno je le nekaj minutk, da stopi na oder dobrih 270 pevcev in da se s pesmicama Otroci enega sveta in Razposajenka poslovijo vsi nastopajoči zborčki. Ubrano petje je na harmoniki spremljal učenec Dejan Zvonar.

Združeni zbori

Kaj pravite – res je bilo sončno, kajne? Da so pevcem na odru pripevali ptički in da nas pomlad že vabi k sebi, je ideja učiteljice Silve Mesiček Schmid, ki nam je tudi letošnje leto na našem odru pripravila imenitno dekoracijo. Besedne misli, ki so vodile k petim pesmicam, pa je spisala učiteljica Valentina Kidrič.

Hvala vsem za prijetno popoldne! Že 31. marca pa vas ponovno vabimo, da v okviru Območne revije otroških in mladinskih pevskih zborov prisluhnete našim zborčkom in zborčkom osnovnih šol Kozje, Lesično, Podčetrtek in Bistrica ob Sotli. 

Dostopnost