(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Božiček zdaj k nam prihaja, Božiček zdaj k nam prihaja…

te melodije so na OŠ Sveti Štefan odmevale že v mesecu oktobru. Res, da vzdušje ni bilo pravo, da je bolj dišalo po poletju kot po zimi, je bilo pa zato bolj čutiti praznično vzdušje pred tremi dnevi.

V ponedeljek, 14.12. se je naša jedilnica/hodnik/telovadnica spremenila v pravo slavnostno dvorano. Na naši posebni smrečici so gorele lučke, otroci, starši in učiteljice so bili pražnje oblečeni, prostori okrašeni. V Rokovo in Majino zgodbo o pričakovanju sta nas popeljala Sara in Dejan, ki sta bila povezovalca večera. Za pisano glasbeno spremljavo je poskrbela Urša Ketiš na klavirju in kitari, učiteljica Silva na harmoniki in klavirju, Glorija in Kevin pa sta se predstavila na klavirju in kitari. Tudi brez orffovih glasbil ne gre pri nas na Svetem Štefanu. Na koncu koncerta sto se v dveh pesmih pridružile tudi učiteljice in sicer v Mežkovi Božično drevo ter v pesmi, ki jo prepevajo povsod po svetu, Sveta noč. Pri slednji so se nam pridružili vsi obiskovalci.

publika DSC_0046

DSC_0053

DSC_0117 DSC_0125

Božično novoletni koncert smo obeležili z razstavo voščilnic. Tudi izdelava voščilnic sega še v tisti, nepraznični mesec.

DSC_0082 DSC_0081

DSC_0085 DSC_0089

DSC_0090 DSC_0093DSC_0096

V praznikih imamo čas, da si izmenjamo dobre misli in da  smo drug drugemu dober zgled.  Naj vas v preostanek meseca in v novo leto 2016 pospremimo z zaključnimi besedami iz naše prireditve:

 Vaše življenje je sporočilo svetu. Poskrbite, da bo navdihujoče.

Sanjajte, kar vam srce poželi!

Zaupajte moči, ki je skrita v vas!

Zaključek tega leta zaključite z veseljem!

Naj bi igrivo, iskrivo, zanimivo in prijetno leto.

Dostopnost