(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Projekt Slovenska bakla, ki je pred tremi leti pred olimpijskimi igrami v Tokiu prvič res temeljito prečesal celotno Slovenijo, je nastal kot plod idej Olimpijskega komiteja Slovenije. 

Plamenica, ki smo jo leta 2021 ponesli po 211 občinah Slovenije (zgolj ena občina takrat ni sodelovala v projektu), je zažarela aprila 2021 v jeklarni SIJ Metala Ravne na Koroškem. 

Po rojstvu v Ravnah na Koroškem se je plamenica podala na dolgo pot. V slabih treh mesecih je pokukala v vse kotičke Slovenije, navdušila na tisoče mimoidočih ter seveda več kot devet tisoč nosilcev. Po več kot sedem tisoč kilometrih pa je pot sklenila tam, kjer jo je tudi začela –  v Ravnah na Koroškem.

Tudi ŠMARSKA ŠOLA bo del tisočih ljudi, ki širijo  vrednote olimpizma in tako pomagamo navdihniti naše najboljše športnike na bližnjih igrah v Parizu, ki so tik pred vrati.

V petek, 14. junija 2024, bomo ena od 212 občin, ki spremljajo in spodbujajo pot plamenice.

Z učenci od 1. do 8. razreda se bomo na šmarski nogometni stadion podali ob 10.45 ter spremljali zanimivo, barvito in navdihujočo pot bakle po Šmarju. V šolo se vrnemo po 12. uri, kjer nadaljujemo s poukom po urniku oz. s kosilom in podaljšanim bivanjem.

Hvala, ker nas podpirate in ker IMAMO LAHKO TUDI MI OLIMPIJSKE SANJE. 

 

Dostopnost