(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V sredo, 29. 5. 2024, smo imeli na POŠ Sveti Štefan čisto poseben obisk. Ker učenci pridno sodelujejo v projektu Naša mala knjižnica in berejo knjige, so si zaslužili čisto posebno nagrado in sicer obisk iz Češke. Obiskali so nas Urban, predstavnik založbe Sodobnost, češki pisatelj Petr Stančik, ki je napisal knjigi H20  in Skrivna vodna misija ter H20 in zaklad blaznega očesa. Pridružila pa se jima je tudi ilustratorka prej omenjenih knjig Galina Miklinova, ki je prav tako iz Češke.

Pričakali smo jih z zvoki harmonike in tube, kar jim je bilo zelo všeč. Nato pa smo skupaj preživeli eno ustvarjalno in zabavno uro. Srečali smo se z zgodbo, v kateri nastopajo Hugo, Hubert in Ofelij, ki se s pomočjo zmanjševalca in miniaturne podmornice odpravijo na različne konce vodovodne napeljave. Pisatelj nam je predstavil še ostale dele te zgodbe. Dva dela na žalost še nista prevedena v slovenščino in komaj čakamo, da se to zgodi. Ilustratorka pa nam je predstavila svoje ilustracije.

Nato smo si iz eko materiala, ob vodenju Galine, izdelali svoje podmornice ter jih na koncu opremili še z barvami in super vzorčki. Zdaj so naše podmornice pripravljene, da s pridružijo na Skrivni misiji H20.

Na koncu so si naši učenci knjige tudi kupili, pisatelj in ilustratorka pa sta jih z veseljem podpisala. Bilo je super zabavno.

Dostopnost