(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Z učenci, ki so vključeni v izbirni predmet šolsko novinarstvo in šolski radio, smo se z vlakom odpravili na zanimivo in poučno ekskurzijo v Šentjur, kjer smo obiskali najstarejši lokalni radio, in sicer Štajerski val. Tamkajšnja ekipa nas je toplo sprejela in nam predstavila, kako poteka delo voditeljev, novinarjev in tehnikov. Na lastne oči smo videli in se celo preizkusili na pravem radiu, kar je zagotovo povsem drugačna izkušnja kot učenje v šolskih klopeh. Tako so učenci pridobili nove veščine in vpogled v delovanje radijske postaje.

Ker bi v Šentjurju težko šli mimo železniške postaje, ne da bi si ogledali Muzej južne železnice, smo se predhodno dogovorili z gospodom Mihaelom Bučarjem za popotovanje v preteklost. Gospa Jožica K. Filič nam je s strokovnim vodenje predstavila zgodovino železnice na edinstven način. Utrip muzeja govori, da se je gospod Bučar z zbiranjem in zasnovo muzeja poklonil vsem tistim, ki so premikali meje v razvoju železnice, obiskovalcem muzeja pa omogočil prikaz razvoja železniškega prometa na slikovit način.

Ekskurzijo smo zaključili s sladkim postankom, kjer smo se okrepčali s sladoledom, nato pa se polni vtisov in novih izkušenj vrnili v šolo.

Branka Đaković

Dostopnost