(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Branje omogoča dostop do simbolnega sveta,

s katerim se sicer nikoli ne soočimo.

Ob njem si oblikujemo vrednote, občutek za lepo.

Brati se pravzaprav učimo vse življenje,

zato je učenje branja življenjski proces.

Razvoj otrokove bralne sposobnosti predstavlja

neprecenljivo doto za vse življenje.

(Meta Grosman)

 

V petek, 24. maja, je v Ipavčevem kulturnem centru potekala prireditev s podelitvijo priznanj ob zaključku projekta Zlati bralec. Letos smo se prijaznemu vabilu OZPM Šentjur pridružili tudi mi. Za učence, ki so vsa leta šolanja ostali zvesti knjigi, je bila to lepa nagrada. Osrednji gost, dramski igralec Nik Škrlec, je devetošolcem na pragu vstopa v svet predal pomembno sporočilo o pomenu branja in vztrajnosti. Kot pravi, ima delovanje človeškega spomina posebne zakonitosti. Učiti se začnemo nekaj, česar ne znamo, torej lahko gremo samo še navzgor. Kljub temu na poti učenja novih stvari nismo vedno uspešni, zato je vztrajnost še kako pomembna. Nik je učencem tudi segel v roko in jim izročil bralna priznanja.

Seveda pa na sončen majski dan nismo mogli mimo najboljšega sladoleda v Šentjurju. Sladkali smo se v prijetni senčki, vmes pa klepetali o marsičem.  

Letos je naziv zlati bralec/zlata bralka doseglo 20 devetošolcev: Neja Premrl, Sara Andrea Grbec, Blaž Hajnšek, Ana Mari Bukovc, Iva Čakš, Tine Izda, Nastja Kantužer, Žana Novak, Tina Sekirnik, Nina Sovinc, Neža Zupanič, Tevž Žnider, Matic Topolovec, Leon Jančič, Lucija Krklec, Kaja Žnidarec, Zala Dobnik, Alina Kočar, Ana Rebernak in Eva Rebernak.

Čestitke vsem in naj bo knjiga vaša spremljevalka še naprej!

Dostopnost