(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Končno so vremena se zjasnila in jutranje sonce nam je pomagalo pri vzponu na stolp.
Pot je bila polna izzivov, ki pa smo jih uspešno premagali, pa čeprav ne preveč elegantno.
Za kosilo pohančki in pečen krompir, ki bi dobilo oceno “s kruhom pomazano”.
In že smo smo bili pripravljeni na osnove planinske orientacije. Zagnali smo se v vse smeri neba in najuspešnejši so vseh šest orientacijskih točk našli v pičlih 23 minutah.
Po večerji smo piromani prišli na svoj račun. Uporabili smo teorijo prejšnjega dne in zanetili ogenj. Popekli smo si hrenovke in penice in ob ognju pričakali večerno zabavo.

Bojana Božiček

Zadnji dan smo se prebudili v jasno jutro in hitro pričeli z delom. Še pred zajtrkom smo pospravili sobe in uredili prtljago, nato pa se z lovcem odpravili v gozd. Naš prvi postanek je bil pri bivaku LD Boč, kjer nam je lovski čuvaj predstavil delo lovcev in njihovo opremo. Nato smo se spustili do krmišča, splezali na lovsko opazovalnico in spoznali, kako ločiti katera vrsta divjadi je bila na krmišču.
Sledilo je odlično kosilo in povratek v dolino. Tokrat smo se odpravili peš v smeri Kostrivnice, od koder nas je avtobus pripeljal do šolskega dvorišča. Vsi udeleženci šole v naravi smo se domov vrnili polni novih vtisov in znanja, pa tudi dobre volje zaradi prijetnega druženja v čudovitem okolju.

Tina Ipavec

Dostopnost