(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V soboto, 25. 5. 2019, se je v Aninem dvoru v Rogaški Slatini odvijala slavnostna podelitev diplom za najboljše pesmi že 16. festivala Pranger. To je festival za pesnice in pesnike, ki imajo radi poezijo. Letos so poleg Prangerja za odrasle organizirali tudi Mali pranger ELA, imenovan  po slovenski pisateljici Eli Peroci. Namenjen je bil vsem osnovnošolcem, ki radi pišejo pesmi.

Otroci smo  pisali na temo VESOLJE. Festivala so se udeležili  mladi pesniki in pesnice iz cele Slovenije, v knjižnici Rogaška Slatina, kjer so festival organizirali, so letos prejeli rekordno število poslanih pesmi, kar 244. A od teh 244 so izbrali 53 najboljših pesmi.

Na podelitvi v Aninem dvoru smo najprej poslušali nežne zvoke flavte in citer, na katere sta igrali učenki glasbene šole Rogaška Slatina. Nato je imela govor Urška P. Černe, vodja festivala Pranger. Vsem udeležencem je čestitala ter na oder povabila mag. Natašo Koražija, direktorico Rogaške knjižnice  in vodjo programa ELA. Zdela se mi je zelo simpatična. Pred slavnostno podelitvijo je imel govor še župan občine. Čestitke smo prejeli tudi od njega. Po županovem govoru sta nam učenki glasbene šole še enkrat zaigrali umirjeno skladbo. Po glasbi pa je sledila slavnostna podelitev. Prejeli smo  priznanje in knjižico z vsemi zbranimi nagrajenimi pesmimi. Na koncu je sledila še manjša pogostitev in fotografiranje.

Ta dan se mi bo zagotovo vtisnil v spomin kot lepo doživetje, saj sem lahko zelo ponosna, da mi je uspelo napisati tako dobro pesem.

Julija Golež, 6. B

Dostopnost