(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Tone Pavček in mnogo ostalih pesnikov je zapisalo veliko čudovitih rim o mamah. Prav gotovo pa bi se vsaka mama strinjala, da so besede in misli, ki pridejo iz srca njihovega otroka najpristnejše in najbolj obogatijo življenje.

Učenci 4.c so tokrat želeli ostati anonimni. Besede, ki so prišle izpod njihovih peres (in svinčnikov), pa se glasijo takole:

 

“Mami, ti si polna ljubezni. Vedno imaš čas za nas. Rad bi, da si en dan prosta in da bom imel vedno čas zate. Želim ti, da si srečna in zadovoljna.”

 

“Draga mami, v tebi vidim, kako se boriš za nas in da ti ni vseeno. Hvaležna sem ti, da tako lepo skrbiš za vse. Vem, da boš ostala najboljša mami na svetu. Tudi mi ti moramo več pomagati.”

 

“Draga mami, zelo sem ti hvaležna za vse in ker mi pomagaš mi pri nalogi. Lepa si kot Sonce na nebu in prijazna kot veter, ki nežno pihlja. Želim ti veliko ljubezni in sreče.”

 

“Mami, imam te zelo rad. Vidim, da si zelo delovna. Hvaležen sem ti za vse kar delaš zame in da mi pomagaš pri nalogi. Vesel sem, da si moja MAMA. Upam, da boš še naprej tako ljubezniva in prijazna do mene.”

 

“Mami, ti si najboljša. Zato te imam zelo, zelo, zelo rad. Všeč mi je, ko si srečna. Zelo rad bi se cartal s tabo, a nimam časa. Hvaležen sem ti, ker me imaš rada. Všeč mi ni samo, da me kregaš. Najboljša si.”

 

“Draga mami, vidim, da me imaš rada in da si prijazna do mene. Hvaležna sem ti, da si poštena in ljubezniva. Želim ti veliko ljubezni in da boš vse življenje srečna. Rada te imam, mami. Želim ti, da boš vedno imela rada očka.”

 

“Draga mami, zelo sem ti hvaležna, ker mi pomagaš. V tebi vidim prijaznost in potrpežljivost. Želim ti vse dobro. Rada te imam.”

 

“Mami, ti si vedno polna ljubezni, veselja… v tebi vidim polno sreče. Hvaležna sem ti, da se rada igraš z mano in za vse ostalo. Želim ti, da bi bila zdrava.”

 

“Draga mami, vesela sem, da te imam. Vedno si nasmejana in mi vedno oprostiš. Včasih malo tečna a vedno misliš dobro. Rada se cartam s tabo in ti se mi smejiš. Nič ne bi spremenila na tebi, ker vem, da si edina. Rada te imam.”

 

“Draga mami, vidim, da mi pri delu domače naloge in učenja zelo rada pomagaš. Hvaležna sem ti za vse, kar si mi naredila, tudi če bi morala to storiti jaz. Želim ti tudi, da bi se vedno razumeli v družini. Bodi še naprej tako dobra in lepa mama.”

 

                                  

Drage mame, vemo, da smo vam cel svetu in tudi ve nam. Ob današnjem dnevu vam želimo, da bi vaš svet sijal in da bi takrat, ko svetova vas mamic in nas otrok trčita, vedno našle prave besede ter obilico potrpežljivosti.

Hvala vam za vse, vaši otroci

 

 

Dostopnost