(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Kdor čaka, dočaka. Tudi mi smo končno dočakali pust. Ker smo učenci in učiteljice na Svetem Štefanu  nekoliko neučakani, smo začeli s pripravami že v petek, 1. marca. V goste smo povabili slaščičarko Jožico, s katero smo zelo od blizu spoznali peko krofov. Mmmmmm, kako je dišalo po vsej šoli! In kako dobri so bili naši krofi! Ko bi gospo Jožico le lahko povabili vsak petek.

Pust pa niso le krofi. Maskiranje in rajanje sta pomemben del pusta, na katerega se vedno bolj pozablja. Naši tretje in četrtošolci so pri glasbi iz velike vreče vlekli razna oblačila in ostale dodatke, se oblekli ter se svoji garderobi »primerno« obnašali. Kakšen hec! Dokazali so, da za maskiranje ni potrebno v trgovino ampak v omaro ali na podstrešje.

Ravno tako si lahko doma naredimo masko. Lijin dedek, gospod Jaka Romih, nam je predstavil postopek izdelave maske doma. Bilo je zelo zanimivo, saj si lahko doma  izdelamo katerokoli masko. Pa še veliko ceneje je.

Na pustni torek, pa so za čuda vsi otroci ostali doma.  V šolo so prišli policaj, ninje in drugi junaki, miške, klovni, indijanci, princese in celo pralni stroj. Tudi učiteljic ni bilo. Rajanje so vodili slavni košarkarji. Zares razigrana druščina in veselo vzdušje. Tudi vaščani Svetega Štefana so bili zelo veseli pustne povorke in maškare vabili na dobrote.

Dostopnost