(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Od 19. do 30 novembra (v času knjižnega sejma)  smo na šoli gostili  potujočo razstavo z naslovom Pot knjige od avtorja do bralca, ki prikazuje proces nastanka knjige. Kratka zgodba, zapisana v obliki stripa,  je delo pisatelja Žige X. Gombača in ilustratorja Davida Krančana in nas po posameznih tematskih sklopih popelje v svet knjige z glavnim junakom, simpatičnim knjižnim moljem.

Razstavo smo postavili na hodniku pred jedilnico, da si jo je lahko ogledalo čim več učencev in odraslih. Zlasti so se vanjo poglobili učenci 4. razredov, ki so to tematiko obravnavali že v knjižnici, kjer so rešili tudi imenitne učne liste in se ob njih zelo zabavali. V dar so prejeli brošuro s poučno zgodbo v obliki stripa, obiskal pa nas je tudi eden od avtorjev, ilustrator David Krančan. Podrobno nam je predstavil, kako strip nastaja – od ideje do zapisa besedila in risanja ilustracij. Pred nami je narisal tudi knjižnega molja. Plakat bomo uokvirili in bo krasil našo knjižnico.

Hvaležni smo Javni agenciji za knjigo RS (JAK), ki je v sodelovanju z Bralnim društvom Slovenije zasnovala brošuro in plakate ter nam vse to omogočila.

Dostopnost