(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V petek, 27.10.2017, smo z učenci 1. triade, pri naravoslovnem dnevu kuhali MARMELADO. Učenci in starši so v šolo prinesli nekaj zamrznjenih sadežev z domačih vrtov: slive, borovnice, gozdne jagode, maline, ringlo in breskve. Jabolka in kutine sta olupili učiteljici, na drobne koščke pa so jih razrezali učenci. Sadje smo skuhali, dodali nekaj sladkorja, spasirali s paličnim mešalnikom, nato pa napolnili kozarce. Kot pa se za vsakega kuharja spodobi, smo našo marmelado tudi pokušali. Bila je “fantastično dobra”!

Ostalo nam je kar nekaj jabolk, ki so jih četrtošolci porabili za peko jabolčnega zavitka. Jabolkam so dodali še domačo skuto, ki jo je prinesla ena od mamic. Tudi “štrudl” je bil “fantastično dober.” Po kosilu smo se z njim vsi posladkali.

Kaj pa so o kuhanju marmelade rekli učenci?

Evi je bilo najbolj všeč, ko je jedla marmelado. Lili, Zala, Larisa, Alina, Tia, Lia in Matevž so bili najbolj zadovoljni, ko so polnili kozarčke. Tianu, Lauri, Žanu in Lovru je bilo najbolj všeč, da smo marmelado mešali in pasirali. Prav tako so bili nad kuhanjem marmelade navdušeni Lana, Inaja,  Matic in Nejc. Maticu K. in Timu pa ni bilo všeč, da sta si umazala roke. 

Z marmelado smo napolnili okoli 120 kozarčkov na katere smo še posebej ponosni.

no images were found

Dostopnost