POVORKA PO ŠMARSKO ŠE ODMEVA
Nekaj manj kot 1000-glava pustna množica se je kot ŠMARSKA POVORKA danes ob 9.30 podala proti Šmarju pri Jelšah in Šmarski ploščadi. Na čelu povorke je bila mini šolska pihalna godba z ravnateljem ter predstavniki TŠM-ja. Za njimi so se najprej zvrstili razredi s...
REGIJSKO TEKMOVANJE V LOKOSTRELSTVU ZA OŠ
Griže, 3. 2. 2024 Tekmovanja v slogu GOLI LOK se je udeležilo osem naših učencev: Ajda FIDLER, Sara SKALE, Timotej KLADNIK, Urban ŠUC, Dominik GOLEŽ, Maks ŠKOLNIK, Aisha SIVEC, Sara Andrea GRBEC. Normo, 130 krogov, za uvrstitev na državno tekmovanje, so dosegli vsi...
TEKMOVANJE V VELESLALOMU ZA “BRAČUNOV MEMORIAL”
V petek, 2. 2. 2024, se je ekipa OŠ Šmarje udeležila tradicionalnega tekmovanja v veleslalomu za OŠ (Bračunov memorial), ki ga organizira SK Rogaška na smučišču Janina. Tudi tokrat so vsi naši učenci uspešno presmučali zahtevno veleslalomsko progo in dosegli...
KULTURA JE NAŠA MOČ
Kulturi smo se poklonili s šolsko proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Rdečo nit sta pletla odlična Anže Šturbej v vlogi Kekca in Neva Pinoza v vlogi Mojce. Poleg izjemne igre sta nas prevzela tudi z odličnim petjem: Neva z občuteno odpeto Mojčino pesmijo, Anže...
ZIMSKA ŠOLA V NARAVI – 2. skupina (…nadaljevanje)
Šola v naravi na AREHU, 1. in 2. dan V ponedeljek smo prispeli na Areh. Razpakirali smo se, imeli zgodnje kosilo in se pripravili na smučanje. Po smučanju smo imeli malico in imeli 15-minutni sestanek. Nato smo se odpravili na kratek nočni sprehod. Po sestanku...
ČETRTEK IN PETEK – POUKA PROSTO
Po ogledu proslave, s katero smo obeležili Prešernov dan - slovenski kulturni praznik - se že veselimo jutrišnjega prostega dne, ki ga bomo lahko preživeli po svoje - v krogu družine - kakorkoli kulturno obarvano. Sledil pa bo še POUKA PROST DAN, petek, 9....
ORGANIZIRANO SMUČANJE MED ZIMSKIMI POČITNICAMI
POČITNIŠKO SMUČANJE
Biotehnologija v kuhinji
Z mikroorganizmi človek živi odkar obstaja naša vrsta. S svojim znanjem in izkušnjami so se naši predniki naučili uporabljati mikroorganizme za izdelavo nam koristnih produktov kot so kislo zelje ali repa, jogurt, kislo mleko, skuta, jabolčni kis ali kefir. Malo manj...