(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Decembrski čas nas navdaja z upanjem, povezovanjem, druženjem in tkanjem skupnih vezi. S prazničnimi zgodbami so učenci POŠ Zibika zakorakali v bralno noč, ki se je na šoli odvijala iz petka, 2. decembra na soboto.

Natovorjeni z odejami, vzglavniki in igračkami so v večernih urah prišli v šolo. Vstopnica za bralno noč je bila knjiga, ki je morala imeti praznično-zimsko tematiko. Najprej so izdelali vsak svojo svetilko, nato pa smo se skupaj odpravili na nočni sprehod po Zibiki. Tam ni manjkalo dobre volje in prazničnih pesmi. Sledila je večerja s hot dogi, ob kateri so učenci prijetno pokramljali. Bili so že vznemirjeni, saj niso vedeli, kaj jih čaka še naprej v večernih urah. Po večerji smo raziskovali in odkrivali Zibiške talente, katerih ni bilo malo. Nastopi so bili izvirni in ker so si prav vsi, vključno z gledalci, zaslužili nagrado, so jo tudi dobili. Za ponovno pridobitev energije so se posladkali s čokoladno liziko. Za piko na i je sledil še ples in zabava v pižamah, ob božično-novoletnih melodijah. Otroci so bili navdušeni, a tudi utrujeni. Kar hitro so poskakali na svoja ležišča, prisluhnili branju pravljice, s svojo nočno lučko prebrali še svojo knjigo ter nato mirno zaspali.

Zjutraj nas je prebudila zvočna pravljica Miklavž prihaja. Zadišalo pa je tudi po okusnem zajtrku. Polni prijetnih vtisov in lepih doživetij so se učenci na sobotno jutro odpravili v svoje domove. Verjamemo, da smo s skupnim druženjem še močneje povezali nevidne nitke prijateljstva in da je bila bralna noč za prav vse prijeten uvod v praznični december.

Učiteljice Danica, Patricija in Vanja

Dostopnost