(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Dan pred kulturnim praznikom smo skozi lepo kulturno doživetje obeležili bližajoči državni praznik, v praznovanje katerega nas je popeljal veličasten začetek s himno, v nadaljevanju pa razmišljanja o kulturi in hudomušni dvogovori povezovalcev programa: učiteljice Mateje, devetošolca Jureta ter petošolcev Vena in Blaža. Z nastopajočimi smo se ob znanih popevkah odpravili v Ljubljano. Ajda Kokot je zapela Čez Šuštarski most, Ana Ferme se je z zborčkom drugošolcev z malim avtom odpeljala v Ljubljano, z mladinskim pevskim zborom pa smo vsi skupaj odšli še na malo teraso.

Uživali smo tudi v predstavitvi kamišibaja, umetnosti, ki morda v Sloveniji še ni tako znana, saj je k nam prišla šele pred šestimi leti. Kamišibajkar Urh se je v vlogi pripovedovalca ob slikah odlično znašel in, kot je za to edinstveno obliko pripovedovanja zgodb značilno, na najbolj napetem mestu prenehal pripovedovati in nadaljeval ob naslednjem obisku.

Kultura je beseda, slika, pesem, ples … Tudi plesalke plesne šole Zvončica so z umetnostjo giba navdušile.

Kot Kulturna šola pa smo letos na proslavi pred kulturnim praznikom prvič prisostvovali tudi podelitvi priznanj najkulturnicam šole. To sta postali Lara Bosnar, ki ustvarja na likovnem področju, in Leja Stiplošek, ki se udejstvuje na širšem kulturnem področju. Priznanji jima je podelila pevka Ana Ferme.

Foto: Rok Krivokapić, 9. a

 

Dostopnost