(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V znanju Vesele šole se preizkušajo učenci od 4. do 9. razreda. Namen tekmovanja je širjenje splošnega znanja. Učence teme zelo zanimajo, saj so zajeta različna zanimiva področja, ob tem pa pridobivajo splošno razgledanost. Tekmovanje iz Vesele šole je dvostopenjsko, in sicer šolsko in državno. Tudi letos je bilo tako.

12. aprila se je devet naših učencev udeležilo državnega tekmovanja, ki je potekalo na OŠ Dramlje. Devetošolca Alen Artnak in Nal Mehle sta osvojila zlato priznanje in naziv državnega prvaka Vesele šole. Alja Krklec, Nika Lebeničnik, Nejc Sovič, Ema Čokl, Jakob Zagajšek, Lana Likar in Julija Golež pa so prejemniki srebrnega priznanja. Kar 26 učencev je osvojilo bronasto priznanje. Vsi, ki so se preizkusili v znanju Vesele šole na šolskem tekmovanju, prejmejo priznanje za sodelovanje.

                                                                         Boža Gojtan in Lucija Grobin, mentorici

 

Tekmovali so tudi učenci s podružnic. V Šentvidu se je v veselošolske teme pod mentorstvom Ivice Rošer poglabljalo 14 učencev. Na državno tekmovanje so se uvrstili štirje. Srebrno priznanje sta prejela četrtošolka Kristina Trkmič in petošolec Urh Kincel, bronasto pa ostalih 12 tekmovalcev.

Veselošolci s Kristan Vrha pa so se odrezali takole: petošolec Anej Planinšek je osvojil srebrno priznanje, 5 učencev pa bronasto. Njihova mentorica je bila Milena Pevec.

Dostopnost