Prvošolčki 1. c razreda so si pripravili zdrava in slastna sadno-zelenjavna nabodala. S tem so v svoj jedilnik vključili živila z veliko prehranskih vlaknin ter vitaminov in mineralov. Ob praktični pripravi nabodal so krepili ročne spretnosti rezanja ter pridobivali znanje dobrih prehranjevalnih navad.
Ko so izdelali zdrava nabodala, so jih poskusili, in bili so navdušeni nad okusnostjo le-teh. Poglejte si vtise prvošolcev.
V sredo, 19. 4., je bil poseben dan. V šolo smo prinesli sadje in zelenjavo. Vse smo oprali in narezali na kose. Narezano sadje in zelenjavo smo dali na pladnje. Imel sem korenje, jabolko in suhe fige. Nabodel sem jih na paličico in pojedel. Bilo je okusno.
(Jan Debelak, 1.c)
Danes smo delali nabodala iz sadja in zelenjave. Pri tem smo potrebovali desko, nož in palčke za nabodala. Nato smo šli po sadje in zelenjavo. Sadje in zelenjavo smo olupili, narezali in nabodli na palčke. Nato smo vse pojedli.
( Zala Lorger, 1. c)